Malmö økte ledelsen med seier i toppkamp

0
656

Malmö vant for første gang på fem kamper, da de slo Häcken 3-0 hjemme i Allsvenskan søndag ettermiddag. Jonas Knudsen la opp 2-0-målet.

Malmös ellers trygge kurs mot det svenske mesterskapet har slynget seg litt den siste tiden, men søndag ettermiddag kunne klubben ta et stort skritt i riktig retning da Häcken var på besøk.

Les på Sporten: Vil ha Daniel Sturridge tilbake til Premier League

Før kampen hadde Malmö seks poeng ned til Häcken på andreplass. Häcken har imidlertid spilt et spill mindre enn Malmö, så det var en god mulighet for de besøkende å ta igjen troppene til Jon Dahl Thomasson.

Imidlertid hadde det lange utsikter for Häcken allerede etter seks minutters spill.

Isaac Kiese Thelin sendte angrepspartner Ola Toivonen i dypet, og han sviktet ikke da han kjølig la ballen flatt i det lange hjørnet. 1-0 til Malmö.

Ti minutter senere var hjemmelaget i spill igjen, og denne gangen var en dansker i en av hovedrollene.

Jonas Knudsen kastet et av sine karakteristiske langkast fra venstre side helt inn i det lille feltet. Her kjempet Kiese Thelin seg til en god posisjon, hvorfra han nesten karate sparket ballen den siste biten over streken, og da var Malmö foran 2-0.

Ledelsen varte til pause.

Les på F7: Hva med å bare bestille 10 millioner vaksiner fra Kina og bli ferdig med dette tullet!

Etter pause måtte Häcken gå på jakt hvis de ikke ville bli satt langt tilbake i mesterskapskampen. Men i stedet for press fra bortelaget økte Malmö ledelsen i begynnelsen av andre omgang.

Etter et hjørnespark havnet ballen ved føttene til Kiese Thelin på bakre stolpe, og han fikk ballen tauet over streken et par runder. 3-0 til Malmö.

Det tok pusten fra de besøkende, som hadde vanskelig for å skape muligheter mot Malmö i andre omgang. Derfor cruiste hjemmelaget seieren hjem og tok et viktig skritt mot det svenske mesterskapet.

Seieren var Malmös første på fem kamper, og med de tre poengene øker klubben igjen ledelsen på toppen av Allsvenskan til ni poeng.

Etter nederlaget ligger Häcken fortsatt på andreplass og har nå ni poeng opp til Malmö med en kamp til gode.

Malmö FF – Häcken 3-0
Allsvenskan
6′ 1-0 Ola Toivonen
16′ 2-0 Isaac Kiese Thelin
51′ 3-0 Isaac Kiese Thelin