1071

Både Djurgården og Malmö løste avansement til den tredje kvalifiseringsrunden i Europa League. IFK Göteborg tapte for FC København og gikk ut.

Etter Hammarbys utgang i går var håpet i dag for tre Allsvenskan-klubber i den andre kvalifiseringsrunden i Europa League.

Les: Hugo Gomes dos Santos Silva er tilbake i Kalmar

IFK Göteborg var først ute og tok også ledelsen mot FC København med rundt 20 minutter igjen av kampen. Men danskene kom tilbake, lagde to raske pods og sendte Blåvitt ut av turneringen.

For Djurgården gikk det bedre, selv om det var hardt inni. I møtet med Europa FC fra Gibraltar reddet PK Bråtveit først et straffespark før Curtis Edwards satte 1-0 for de regjerende svenske mestrene på slutten av første omgang. Gjestene erkjente etter en time, men trakk deretter et rødt kort. Noe som Djurgården brukte og Frederik Ulvestad avgjorde kampen med et kvarter igjen.

Les på Sporten: ESPN: Suarez fikk tilbud om å bli ligaens best betalte spiller

I Budapest møtte Malmö FF ungarske Honved. I en fin første omgang satte Ola Toivonen 1-0 til MFF med en kontroll i første omgang.

Med fem minutter igjen av kampen avgjorde Arnor Traustason med en fin avslutning.

I neste runde møter Djurgården de rumenske mestrene Cluj i Stockholm, og for Malmö FF venter Lokomotiv Zagreb hjemme.